وبلاگ دانشجویان مهندسی فناوری اطلاعات (IT) پیام نور کرمانشاه

این وبلاگ یک وبلاگ دانشجویی است.کپی برداری از مطالب آن با ذکر منبع مجاز است

وبلاگ دانشجویان مهندسی فناوری اطلاعات (IT) پیام نور کرمانشاه

این وبلاگ یک وبلاگ دانشجویی است.کپی برداری از مطالب آن با ذکر منبع مجاز است

قدم بعدی Watson چیست؟


مسابقه هفته رو یادتون میاد؟ خدا آقای نوذری(منوچهر) رو بیامرزه ، معمولا همه این برنامه رو با مجری گری ایشون به یاد دارن.این نوع مسابقه ها در تمام کشورها و تمام شبکه های تلویزیونی معمولا طرفدار داره.هرکس هم سعی میکنه که مسابقه رو به یه نحوی تغییر بده که برای مخاطب جذاب تر بشه ، مثلا از سال 1964 (تقریبا ۱۳۴۴ شمسی) یه مسابقه ای به اسم Jeopardy (به معنی مخاطره) در امریکا تهیه میشه که توش یک سری راهنمایی به شکل جواب گفته میشه و شرکت کنندگان باید پاسخشون رو به شکل سوال مطرح کنند.اطلاعات بیشتر در مورد این مسابقه پرطرفدار رو میتونید در ویکیپدیا بخوانید اما قصد ما معرفی این مسابقه نیست بلکه اتفاق مهمی است که در اون افتاده...

یک مسابقه بسیار عجیب ، مهم و بزرگ در روزهای 14 تا 16 فوریه برگزار شد که دو شرکت کننده آن دو نفر از قهرمانان سابق Jeopardy  بودند و شرکت کننده سوم یک کامپیوتر موسوم به Watson بود.پس از دو مرحله مسابقه این نرم افزار هوش مصنوعی توانست با بردن 77147 دلار در برابر Ken Jennings با 24000 دلار و Brad Rutter با 21600 دلار برنده هر دو مرحله مسابقه و برنده جایزه 1 میلیون دلاری این مسابقه شود.جوایز نفرات دوم و سوم نیز به ترتیب 300 هزار و 200 هزار دلار بود.

ادامه توضیحات در مورد Watson + استفاده های آینده آن در ادامه مطلب

نفرات دوم و سوم عنوان کردند که نصف جایزه خود را به خیریه خواهند داد اما شرکت IBM که سازنده Watson است اعلام کرد تمامی ۱ میلیون دلار را به خیریه خواهد داد.

این اولین مسابقه بین انسان و ماشین در تاریخ برنامه Jeopardy بوده است.تمامی سوالات به صورت مفهومی طراحی شده و پاسخ به آنها فقط پس از تجزیه و تحلیل و موشکافی امکان پذیر است.جالب است بدانید که در ابتدا قرار بود واتسون به صورت الکترونیکی زنگ را به صدا در بیاورد (برای اعلام جواب) اما برگزارکنندگان مسابقه درخواست کردند که این کار فیزیکی انجام شود حتی با یک انگشت روبوتیک.حتی با این وضع Watson از شرکت کنندگان انسان سریع تر عمل کرد. Jennings گفت : "اگه میخوای توی برنامه برنده بشی باید زنگ بزنی" و Watson گفت : "میتونم یه زنگ حساس در حد میکروثانیه رو بدون تلف کردن وقت یا با حداقل اون به صدا در بیارم.واکنش های انسانی توی این مورد نمیتونن با مدارهای کامپیوتری رقابت کنن " و جالب اینجاست که خطای زود زدن زنگ هم در Watson وجود نداشت.


خب تا اینجا به قسمت های هیجان انگیز ، جالب و مفرح (بخوانید بی فایده) این برتری تکنولوژیک پرداختیم،اما سوال اینجاست که "خب ، با این همه توانایی ، واتسون در کجا و به چه صورت به درد ما خواهد خورد؟" اما به راستی قدم بعدی در استفاده از Watson چیست؟

از اینجا به بعد ترجمه مطلب از TechCrunch است در مورد آینده واتسون.


همه ما دیدیم که Watson چه کرد، اما حالا این سوال مطرح میشود : حالا چه میشود؟ خب حالا چه اتفاقی افتاده که IBM توانسته یک هوش مصنوعی طراحی کند که میتواند یه چند سوال پیش پا افتاده جواب دهد؟ (این یک نگاه فوق العاده ساده انگارانه به Watson است و قابلیت های باورنکردنی مغز انسان را نادیده میگیرد ، همچنین پیچیدگی توانایی ترجمه از زبان انسان توسط سخت افزارهای پیچیده و نرم افزارهای مناسب را هم بی ارزش می انگارد) آیا به پایان بازی رسیده ایم؟ شاید "پایان بازی" کلمه نامناسبی برای استفاده باشد ولی IBM خبر از یک قرارداد با شرکت ارتباطات Nuance برای "بررسی،توسعه و تجاری سازی توانایی های تحلیلی پیشرفته سیستم محاسبات Watson در صنعت سلامت " داد.

قسمتی از برخوردهای منفی که با Watson میشود به نظر من از مردمی ناشی میشود که اصول عملیات آنرا متوجه نمیشوند.افرادی تصور میکردند که Watson پس از دریافت سوال به صورت آنلاین جواب را جستجو میکند.این اشتباه است! Watson متن را میگیرد، آنرا مانند یک انسان "میخواند" ، مفهوم سوال را تحلیل میکند ، پایگاه داده های خود را کنکاش میکند و سپس برای جواب دادن زنگ میزند.این همیشه هم جواب نخواهد داد،مثلا IBM عنوان کرده که در بازی آن روز ممکن بود Watson شهر Torronto را یک شهر در آمریکا حساب کند [این شهر در کانادا است] چون تیم Toronto Blue Jays در لیگ بیسبال آمریکا بازی میکند ، اما این حقیقت که مهندسین IBM توانسته اند به قدری یک نرم افزار کامپیوتری را رشد بدهند که زبان انسان را با تمام ویژگی های خاصش ترجمه و تجزیه کند،در حدی که بتواند در یک مسابقه شرکت کند و برنده بشود ، در مورد استعداد مهندسان IBM بسیار گویا و واضح است.

IBM باید افرادی که میتوانند مسائل علمی را به زبان گویا برای مردم عادی توضیح دهند استخدام کند تا در برنامه های گفتگو شرکت کنند و برای عامه مردم توضیح بدهند که چرا Watson خیلی بیشتر از یک "روبات" که میتواند چند سوال پیش پا افتاده را جواب بدهد است.

به اخبار شرکت ارتباطات Nuance برگردیم. قابل انتظار است که ببینیم اولین نسخه تجاری تا بین ۱۸ تا ۲۴ ماه دیگر قابل دسترسی نخواهد بود ، اما این تلفیق تکنولوژی IBM (سوال و جواب عمیق ، پردازش زبان طبیعی ، یادگیری ماشین ) با Nuance (شناسایی سخن و فهم زبان کلینیکی ) خواهد بود.ایده ساخت چیزی برای "تشخیص و معالجه بیماران به صورتی که دسترسی بیمارستان ، دکتر و پرداخت کننده به اطلاعات زمانبندی شده و حیاتی ممکن شود "

این سناریو را تصور کنید : یک بیمار با عجله به بیمارستان مراجعه میکند و بیماری او نامشخص است . همراه او به دکتر Watson علایم را میگوید و این دکتر خوب چندین ترابایت اطلاعات را در کمتر از چند ثانیه جستجو میکند تا احتمالات مختلف به حداقل برسد و همچنین راه های درمان ممکن پیدا شود. "بیماری این بیمار به نظر X میرسد.لطفا چند قطره Y آماده کنید تا درمان را شروع کنیم."

این سناریو کاملا تخیلی است اما از خطوط بالا تصویری از اینکه این تکنولوژی به کجا خواهد رفت برای خود ترسیم کنید.


(منابع : ویکیپدیا - Cnet - TechCrunch)

 

نظرات 9 + ارسال نظر
باتمانی دوشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 09:39 ق.ظ

وای این واتسون عجب سخت افزاری داره

و نرم افزار!

[ بدون نام ] دوشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 10:35 ق.ظ

ما مثل ترم های قبل اینجا منتظر برنامه کلاسی باشیم ؟

منتظر باشید! ;)

باتمانی دوشنبه 2 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 11:17 ب.ظ

نرم افزارو ولش سخت افزارو بچسب

خبر آمد خبری در راه است... چهارشنبه 4 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 08:01 ب.ظ

قضیه این "خبر آمد خبری در راه است..." چی بود ؟ چی شد ؟ خبر اومد ؟ رفت ؟ نمیاد ؟
یا اینکه فقط از کار افتادن آدرس kermanshahit.com مووضوع خبر بود ؟

این آدرس فقط "فعلا" در دسترس نیست و دلیلش هم همین تغییراتی هست که داریم انجام میدیم.
یه کم مشغله امون زیاد شده و روند کار هم بعضی وقت ها کند میشه وگرنه باید زودتر راه بیفته.

نگین چهارشنبه 4 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 08:19 ب.ظ

سلام دوستان خبری از برنامه ی کلاسا ندارید؟

اینطور که آقای مرادی (برنامه ریزی کلاسها) میگفت هفته آینده برنامه رو میدن.

[ بدون نام ] پنج‌شنبه 5 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 07:24 ب.ظ

سلام یه فکری برای طراحی الگوریتم بکنین

سلام.
چه فکری؟ مشکل چیه؟

[ بدون نام ] دوشنبه 9 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 02:03 ب.ظ

توروخدا یه اعتراض دسته جمعی برای استاد طراحی الگوریتم بکنید عوضش کنن

البته من خیلی وقت پیش پاس کردم این درسو ولی محض اطلاع میپرسم :
استاد طراحی الگوریتم مگه کیه؟ اگه مهندس امیریان باشه که خوبه بابا!

[ بدون نام ] دوشنبه 9 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 09:27 ب.ظ

همون آقای امیریان.کجاخوبه تورو خدا
واسه یه بارم که شده یه کاری بکنید لطفا

ما یک گروه دانشجو هستیم که یه وبلاگ مستقل داریم!
تغییر اساتید در محدوده قدرت ما نیست دوست عزیز.ما نهایت کاری که بتونیم بکنیم اینه که نظرات شما رو منعکس کنیم .... که داریم میکنیم.

سارا سه‌شنبه 10 اسفند‌ماه سال 1389 ساعت 06:05 ب.ظ

چرا خبری ازبرنامه کلاسا نیست؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد